Back to basics

Acum ceva timp scriam un articol despre faptul ca, din punctul meu de vedere, somajul este ceva util romanilor. Poate ca nu romanilor, dar Romaniei sigur. Dovada clara sunt disponibilizarile de la SNCFR. De ce este SNCFR-ul unde este? Pai un motiv ar fi asta: intrerupatoare cu 4,2 milioane bucata, prize de mare  valoare pentru care s-au platit, fara nicio retinere, 5,8 milioane lei, si chiar cizme de cauciuc, marfa de lux am putea spune, avand in vedere ca au costat aproape un milion de lei. In perioada anilor 2002-2003, 19 societati comerciale au primit in conturi sume consistente pentru distribuirea a 4.800 de intrerupatoare, 3.200 de prize si 8.000 bucati cizme. In dulcele stil clasic romanesc…

Trebuiau facute de mult daca ma intrebati pe mine. Cred ca ceea ce ne lipseste noua in acest moment este un guvern cu “boase” – scuzati expresia.

De ce un astfel de guvern? Pentru ca avem nevoie de un guvern care sa isi asume o mare raspundere. Prin masurile antipopulare pe care le ia sunt mari sanse sa piarda urmatoarele alegeri. Ok, le poate pierde. Dar daca, prin masurile pe care le ia exista sanse sa scoata economia din rahatul in care se afla si in felul asta isi asigura viitorul pe mai multi an? Pentru asta e nevoie, pe langa boase, de viziune.

Ma mir ca guvernantii nostri nu vad ce se intampla in Grecia. Si in curand in Spania, din pacate. Daca ascunzi adevarata situatie cu care te confrunzi, crezand ca, doar din condei, poti sa nu declari datoriile pe care le ai… ce se poate intampla? Faliment! Asta ne paste pe noi. Sau oricum asta ne paste in cazul in care ceea ce s-a inceput la CFR nu se continua.

Ma uitam ieri la TV si e nasol de acei oameni care mai au cativa ani pana le pensie. Poate chiar cateva luni. Cu toate astea au fost dati afara. Era nevoie, din pacate. Este nasol ca nu ne-am trezit mai devreme sa facem asta. Ma refer aici la guvernantii nostri scumpi si dragi. Daca aceste masuri se incepeau acum ceva timp nu cred ca ajungeam aici. Sau oricum criza era mult mai usoara. Daca in loc de pensii se investeau banii in infrastructura, era altceva.

Back to basics. De ce? Pentru ca acolo este raspunsul. Trebuie taiat tot si luat de la inceput. Ne trebuie un guvern care sa isi asume responsabilitatea, un presedinte pe masura. De ce oare Basescu tace si nu spune nimic? Acum ar trebui sa faca ceva. Oricum i se termina mandatul. Daca asumarea raspunderii si mai ales onestitatea in fata publicului ar fi ceea ce ar urmari clasa noastra politica atunci ar fi un inceput.

Sa traiti bine…

Un comentariu »

  1. Lore said

    Daca ai timp citeste mai multe despre aceste concedieri… statul pare ca-si face datoria prin „curatarea instutiilor de stat neprofitabile”, si disponibilizatii stau linistiti o vreme acasa castigand mai bine decat daca ar muncii…. 🙂

    http://www.mediafax.ro/social/4-000-de-angajati-de-la-cfr-vor-ramane-luni-fara-serviciu-5723068

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu