Factura

„Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”. Sau ar mai fi o varianta „Totul se plateste”. Ar fi multe variante care sa defineasca ceea ce eu numesc factura. Fiecare din noi are o factura de platit. Lunara, anuala sau de mai multe ori in viata. Depinde de contabilul care se ocupa de tine. Indiferente daca ceea ce facem este bine sau nu, daca gresim sau facem un bine, la un moment dat ni se taie o factura. Aceasta trebuie platita.

Factura poate fi cu plus sau cu minus. Din experienta va spun ca de cele mai multe ori este cu plus. Adica trebuie platita. Aceasta factura este o consecinta a actelor noastre din fiecare zi. Cred ca este o lege nescrisa a universului prin care se spune ca nu putem trece prin viata asta facand anumite lucruri fara sa platim pentru consecinte. Ne putem opri la consecintele actiunilor noatre. Asta e simplu. Cel putin asa vad eu lucrurile. Dar factura despre care va vorbesc eu vine dupa aceste consecinte. Este plata pe care trebuie sa o faci dupa aceste consecinte. Nu se plateste de doua ori pentru aceeasi greseala. Cred ca factura despre care va vorbesc este felul universului de a echilibra lucrurile, un fel de a face bine pentru cei care au facut bine sau de a-i pune la plata pe cei care gresesc.

O actiune a noastra este ca o piatra aruncata intr-o apa. Piatra va face niste valuri care, teoretic, se propaga la infinit. Exact la fel este si cu actiunile noastre. Aceste actiuni vor produce efecte in prezent si totodata intr-un viitor apropiat sau mai indepartat. Din experienta, fiecare din noi trebuie s aplatim o astfel de factura. Din pacate, de cele mai multe ori o platim. Nu ne gandim la aceasta factura decat atunci cand ne vine la plata. Gresim/facem mult bine in viata si de cele mai multe ori singurul lucru la care ne gandim este prezentul. Din pacate, dupa mult timp, te vei trezi ca o fapta facuta acum mult timp iri afecteaza prezentul…

Exista un echilibru. Chiar daca nu acum, dar mai tarziu fiecare va primi factura la plata. Atunci cand ni se face o nedreptate primul nostru gand este s araspundem cu aceasi moneda. Chinezii au o zicala: „Daca vrei sa te razbuni, pregateste 2 morminte. Unul pentru el si celalalt pentru tine”. Daca ne razbunam nu facem altceva decat sa adaugam inca o linie la factura noastra care poate veni acum sau peste mai mult timp. In schimb, daca lasam sa treaca timpul sigur vom avea priliejul sa vedem cum ii vine celuilalt factura. Echilibru, e simplu.

Pe acelasi principiu ar trebui sa ne construim si noi fiecare actiune. Sa fim constienti de faptul ca la un moment dat aceasta actiune cva genera o factura. Putem decide sa schimbam felul de a actiona sau putem sa continuam, constienti de faptul ca plata facturii care va veni nu imi va afecta „bugetul”. este decizia fiecaruia din noi dar ceeea ce este foarte sigur este ca aceea factura va veni.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: