Frica de schimbare

Omului ii este frica de schimbare. Exista teorii intregi, traininguri, cursuri, compedii si alte scrieri despre managementul schimbarii. Complicam atat de mult lucrurile incat uitam esenta. Omului ii este frica de schimbare. Te obisnuiesti cu normalul si cotidianul propriu incat te intrebi de ce sa schimbi ceva. Mai ales in vremurile acestea de izbeliste. De ce sa schimb? Daca imi va fi mai rau?

Si are dreptate omuletul nostru. Poate ca ii va fi mai rau. Ma uit prin ziare sau la televizor si de fiecare data vad oameni nemultumiti de viata pe care o duc. De meseria pe care o au, de firma la care lucreaza. Sunt nemultumiti ca nu le ajung banii. Este dreptul fiecaruia dintre noi, drept garantat prin constitutie, sa spunem ce ne doare. Ceea ce nu se intelege este ca nu societatea ne omoara pe noi ci propria atitudine. Trecutul influenteaza prezentul, iar prezentul viitorul. Asa se spune. Eu m-as rezuma la prezent si viitor. Ceea ce a fost, a fost si nu poate fi schimbat. Ceea ce facem azi, felul in care gandim sau actionam ne va influenta viitorul. A visa face parte din viata noastra. Dreptul de a visa nu ti-l poate lua nimeni. Nimeni nu te opreste sa visezi. Dar de ce sa ne oprim la a visa?

Din cauza societatii? Din cauza banilor? Nu pot sa imi schimb jobul pentru simplul fapt ca aici am deja siguranta sau continuitate. Nu pot pleca in concediu ca nu am bani sau masina sau avion. Ce te opreste? Iti spun eu ce. Atitudinea pe care o ai. Felul in care te trezesti dimineata si spui: azi eu decid cum ma voi simti. Eu decid cum imi traiesc viata. Si aici intervine iar schimbarea. Ieri erai suparat pe viata, azi TU decizi ca viata e frumoasa. Tine de societate asta? Tine de bani? E nevoie doar de putina incredere in fortele tale si mai ales de puterea de a visa. Visez la o viata mai buna. Visez la o familie. Visez la o masina, la concedii, la un job mai bun. Pas cu pas, zi de zi, schimband felul in care ma dau jos din pat voi fi mai aproape de realizarea unui vis.

Punem punct si o luam de la capat. Altfel. Cu o alta atitudine, cu o alta idee, facand altfel lucrurile pe care pana ieri nu reuseam sa le duc la bun sfarsit.

Orice vis poate deveni realitate. De mine depinde sa fac ceva pentru a reusi. Uneori ne iese. Alteori patim precum Sisif. Suntem foarte aproape de realizarea acestui vis si totusi nu reusim sa il atingem. Poate ca nu e momentul acelui vis. Va veni si ziua lui.

Anunțuri

1 comentariu »

  1. […] Frica de schimbare Sat Oct 02, 2010 15:28 pm Omului ii este frica de schimbare. Exista teorii intregi, traininguri, cursuri, compedii si alte scrieri despre managementul schimbarii. Complicam atat de mult lucrurile incat uitam esenta. Omului ii este frica de schimbare. Te obisnuiesti cu normalul si cotidianul propriu incat te intrebi de ce sa schimbi ceva. Mai ales in vremurile acestea de izbeliste. De […] […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: