Ce ne face fericiti?

Avem o varsta. Ceea ce ne face fericiti se schimba de la an la an. Acum ma face fericit un iphone nou sau un gadget nou. Ieri ma facea fericit un calculator sau faptul ca ma bani sa imi cumpar orice nebunie imi trece prin cap.

Dar maine? Ajungem la o varsta la care nu mai conteaza chestiile mici. Da, este adevarat, fericirea sta si in chestiile mici care ne scot din rutina sau plafonare. Cred ca prima data trebuie sa avem altceva pentru a putea ca aceste chestii mici sa ne faca fericiti.

Ce spui de o familie? O casa? Un partener de viata? Sunt lucruri mult mai importante decat un iphone, un gadget sau orice alte chestie mica ce te face sa zambesti. Hai sa stabilim niste prioritati. Prima data chestiile importaante si apoi chestiile mai putin importante. Putem? Un zambet este ceva spontan, care dureaza cateva secunde si iti face sufletul sa renasca. Apoi se stinge si iti aduci aminte ca esti singur. Dar daca acel zambet ai cu cine sa il imparti devine ceva mult mai important. Devine un catalizator al fericirii. De ce nu? De ce nu ar putea acel zambet sa faca o zi sa devina perfecta. Si atunci ce ne opreste? Ce ne opreste sa zambim? Sau sa gasim ceva care ne face fericiti? Este persoana de langa tine…

Unele lucruri sunt nimicuri. Altele sunt foarte importante. Uneori te certi pe nimicuri. Alteori, subiectele importante de cearta fac diferenta. Da, sunt importante. Dar nimicurile? De ce nu putrem sa vedem doi pasi inainte? Adica merita niste nimicuri sa distruga un viitor sau chiar fericirea?

Ce ne face fericiti atunci? Partenerul de viata? Ziua de maine? Siguranta? Siguranta zilei de maine? Siguranta ca nu te vei trezi singur sau ca vei avea cu cine sa iti bei cafeaua dimineata? Ce ne face cu adevarat fericiti? Exista o reteta a fericirii? Parerea mea este ca odata cu timpul ne schimbam propria reteta a fericirii. Acum as vrea sa ma trezesc cu un copil in fata mea care striga “tata, tata” si imi da doua palme sa ma trezesc. As vrea sa ma trezesc dimineata si primul lucru la care sa ma gandesc este ca abia astept sa ajung acasa sa ii spun TE IUBESC. Asta vreau azi. Asta vreau si maine.

Poate ca aceste lucruri vor disparea cu timpul. Eu cred ca de noi depinde sa le tinem vii. Incercam?

Anunțuri

2 comentarii »

  1. […] Ce ne face fericiti? Sat Aug 21, 2010 20:10 pm Avem o varsta. Ceea ce ne face fericiti se schimba de la an la an. Acum ma face fericit un iphone nou sau un gadget nou. Ieri ma facea fericit un calculator sau faptul ca ma bani sa imi cumpar orice nebunie imi trece prin cap. Dar maine? Ajungem la o varsta la care nu […] […]

  2. victoria said

    Fericirea ,e ceva ce omul cauta pentru sine si nu gaseste decat in celalalt…este foarte simplu sa fi fericit,dar e foarte greu sa fii simplu…..

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: