Orgoliu, incapatanarea si ce urmeaza

Doi oameni. O relatie. Un om si compania la care munceste. Alta relatie. Un om si copilul lui. Altfel de relatie. Un om si prietenul lui cel mai bun. Altfel de relatie veti spune. In fiecare din aceste tipuri de relatii exista ceva, pe langa multe altele, care este comun. Orgoliul.

„Părere foarte bună, adesea exagerată și nejustificată, despre sine însuși, despre valoarea și importanța sa socială; îngâmfare, vanitate, suficiență, trufie”. Asta spune dex-ul. Parere foarte buna despre mine in relatia cu fiecare din entitatile mentionate mai sus. Cand apar conflictele? Cand doua persoane se caftesc in orgolii. Si daca adaugam si putin prostie atunci meniul este complet. Sosul special care vine peste orgoliu si prostie este incapatanarea. De ce sa recunoastem ca suntem orgoliosi. Ati vazut vreun om care sa recunoasca ca este orgolios. Dar pe bune sa zica asta? Dar incapatanat pana la Dzeu? Aaaa, da. Am auzit de unii care spun ca orgoliul si incapatanarea sunt metodele lui de a reusi in viata. El interpreteaza toate astea ca fiind perseverenta si coloana vertebrala.

Cum se vad astea de pe deal, adica din afara cutiei…

Daca vrei cu adevarat sa reusesti in viata e bine sa ai si o doza de orgoliu si incapatanare. Reteta succesului insa sa reusesti sa te mulezi pe omul langa care traiesti, pe organizatia in care muncesti. Societatea cred ca putem sa o lasam mai pe urma dar acestea doua sunt foarte importante pentru ca ele te urca sau te coboara. Romanul are vorba foarte desteapta: nu te p… contra vantului ca te vei stropi. Un om fara orgoliu este un om fara coloana vertebrala, dar adevaratul om destept este cel care stie sa foloseasca orgoliul si incapatanarea in avantajul lui. Cum se face asta? Sa stii cand sa cedezi fara sa simti ca orgoliul ti-a fost stirbit…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: