Sportul intareste sanatatea

Luni dimineata, pe drum spre locul de munca, am auzit la radio un mare demnitar de la Ministerul Tineretului si Sportului spunand urmatoarea fraza: Avem sport! Facea aluzie bineinteles la faptul ca Galacticele de la Oltchim s-au calificat in finala Ligii Campioanelor iar Bute si-a pastrat centura mondiala.

Oltchim Ramnicu Valcea. Este sponsorizata de combinatul din Valcea, de Orange si alte firme particulare. Finala Ligii Campionilor, cu cupa pe masa, o va juca in… Nu in Ramnicu Valcea. O va juca la Bucuresti. De ce? Pentru ca nu au sala care sa permita jucarea unui meci de o asemenea importanta. Nesimtire? Impertinenta? Cu toate astea, avem oameni de stat care se lauda cu ceea ce au realizat acesti oameni la Ramnicu Valcea. Trebuie sa ajungi sa te rogi de statul roman sa te ajute sa iti construiesti o sala de sport? Ok, hai sa nu ne rugam, dar macar va rog frumos domnilor demnitari, nu va mai laudati cu „succesurile” unor oameni care chiar fac ceva pentru tara asta. A inceput chestia asta Ceausescu atunci cand Steaua a castigat Cupa Campionilor la fotbal. Nu ati invatat nimic?

Lucian Bute! Isi apara pentru a cincea oara consecutiv titlul la categoria lui. Meritul cui? Absolut al statului roman. S-a antrenat prin Canada, prin State pentru ca acolo a gasit mai ieftin, nu-i asa? Cati campioni la box am avut? Cati din ei au avut meci in Romania? Unul cred, sper s anu ma insel.

Da, sunt romani. Asa cum suntem si noi si este si domnul demnitar. Intrebare. Ce a facut acest om si ce au facut acei romani care au luptat pentru Romania? Oltchim are cateva jucatoare straine, iar Bute boxeaza pentru un club sportiv din Canada.Romani, da? Toti unul si unul.

Azi, Alina Dumitru si Corina Caproiu au obtinut medaliile de aur la Campionatul European de Judo. Maine iar il vedem pe domnul respectiv laudand contributia statului roman. Sunt curios ce premii vor primi din partea statului roman acesti sportivi. Aaa, pardon. Nu e sigur ca vor primi. De ce? Pentru simplul motiv ca doar sunt profesionisti si sunt platiti de catre echipele la care activeaza.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: