Cat costa un iPad?

Vanduta la un pret de retail de 499 dolari, tableta iPad de la Apple costa cel putin 259,60 dolari, conform unei analize a firme de cercetare iSupply. Intre materialele care intra in componenta iPad se afla un ecran touchscreen care costa 95 de dolari si un procesor a carui valoare se ridica la 26,80 dolari. Conform analizei iSuppli costul componentelor variantei de baza a iPad, care include o memorie de 16 GB, reprezinta 52% din pretul de vanzare, asemanator cu raportul de 50% dintre costul de productie si cel de vanzare pentru iPhone.

O versiune medie, cu memorie de 32 de GB, al carei pret de vanzare se ridica la 599 de dolari, contine materiale al caror cost este de 289,10 dolari. De asemenea, cel mai scump model, cu o memorie de 64 GB, vandut la un pret de 699 dolari, contine componente al caror cost se ridica la 348,10 dolari.

Astea toate sunt preturi de State. Ce va fi in Europa? Pe pariu ca va fi 1 dolar=1 euro. Adica pretul lui, ma refer la cel pe care mi l-am comandat de 16G, va fi mai mult ca sigur de 500 de euro. Astia stiu business…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: