Piramida personala

Imaginati-va viata de zic cu zi ca o piramida. Piramida reprezinta nivelul de inteligenta si a capacitatii de intelegere a oamenilor. Fiecare etaj este un nivel. La fiecare etaj de trage cate un plan si cei care sunt deasupra vad ce se intampla mai jos dar cei care sunt dedesupt nu vad in sus.

Bun, acum haideti sa luam o situatie din viata. Inainte de a te enerva gandeste-te unde este aceea persoana in piramida descrisa mai sus. Cel putin din punctul tau de vedere. Este deasupra ta sau dedesubt? Daca este deasupra ta gandeste-te ca are acces la mai multe informatii. Poate chiar este mai inteligenta sau poate chiar intelege lucrurile mai bine decat poti sa o faci tu.

Daca este sub tine vei vedea ca te uiti de sus. Il vezi ca pe un animal de colectie, un peste intr-un acvariu care nu cunoastre decat limitele mediului in care traieste. Atata poate, atata intelege. De unde dracu mai mult.

La mine a functionat.  Am ceva zile de cand nu ma mai enervez pe prosti. Ma uit unde sunt in piramida mea personala si daca sunt sub mine atunci hai pa! Nu ma enervez pentru ca nu are rost. Oricat as incerca sa ii explic ca ceea ce face nu e logic sau ca nu e bine sau ca poate fi facut mai bine, nu poate intelege. Si daca nu poate intelege, asta e. mergem mai departe.

Incercati, poate merge si la voi!

Anunțuri

3 comentarii »

  1. da om am inteles MLM ;))

  2. rus said

    umberto eco spune despre cartea lui, „numele trandafirului”, ca este ca o piramida in care se intra prin virf, cu cit cunostintele si cultura ta generala este mai vasta cu atit mai multe iti dezvaluie cartea. gindeste-te cum este pozitionata piramida ta. daca este cu baza mare in jos at cei de sub tine au mai mult spatiu, decit ai tu de la nivelul urmator. sau vrei sa semene cu piramida lui maslow? oricum rautacios modul de a privi la semenii tai, daca te deranjeaza at nu interactiona cu ei si ingnora-i, decit sa-i desconsideri.

    • Nu se pune problema de a fi rautacios. Este o metoda de a te proteja impotriva prostiei si a nesimtirii. Partea cu a nu interactiona cu ei este imposibila. Nu ne putem izola intr-un glob de sticla si sa traim acolo.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: