1 martie, 8 martie

Vine ziua mamei si ziua femeii. Martisoare, flori, cadouri consistente. Unii luam, unii nu. Ma refer la noi barbatii. Cati dintre noi ne aducem aminte ce inseamna mama pentru noi si cati dintre noi intelegem cu adevarat ce inseamna femeia de langa noi. Suna cam misogin femeia de langa noi, din pacate…

De ce trebuie sa aiba mamele o zi a lor? Poate pentru ca le datoram totul. De la momentul in care respiram prima gura de aer pana la ultima suflare. Fara ele nu am exista. Fara mame nu am putea sa crestem, sa ne dezvoltam, sa trecem de obstacole. Chiar si in lipsa lor, a mamelor, ne gandim cum ar fi fost daca nu ar fi existat. Imposibil. Inadmisibil.

Chiar daca suna misogin, we can’t live with them, we can’t live without them… Mame, prietene, neveste. Toate la un loc? Cand le simti cel mai tare lipsa? Cand nu le mai ai langa tine. Degeaba ne vin idei de genul martisoare, flori sau cadouri consistente. Au nevoie de mai mult. Uneori ne streseaza cu atentia lor. Ne streaza cu atentia lor si cu faptul ca nu vor sa patim ceva. Si noi, in misogismul nostru, ne prefacem ca suntem masculii feroce care nu au nevoie de suport. Avem nevoie de mai mult suport decat am crezut vreodata. Doar ca ne este rusine sa il cerem. Doar suntem sexul tare, ce p…. mea?

Mama? Fara ea, viata este… Cum este? Aiurea? Naspa? Fara sens? Fara un sprijin pe care l-ai simtit atatia ani alaturi?

Prietena, nevasta? Vorba fratelui meu: „Barbatul este creierul iar nevasta gatul… da, dar gatul se poate taia”. Misoginul din el spune multe dar cand ajunge in fata talibanei (cumnata mea) isi da seama ca fara ea nu poate trai.

Revenind, 1 Martie, 8 Martie. Cred ca cel mai important lucru pe care ar trebui sa il spunem in aceste doua zile este „Multumesc”. Multumesc mamelor ca ne-au adus pe lume si ca ne-au crescut asa cum au stiut cel mai bine. Multumesc prietenelor si nevestelor ca ne suporta si ca, poate, ne iubesc.

Multumesc…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: