Castelul Peles

Avem si noi un castel care arata cat de cat bine. Nu as vrea sa ii spun Palat pentru ca de ala are doar Becali. In fine, acest castel este in Romania, este construit de romani, cu bani romanesti. Construit cu sudoare romaneasca intre 1873 si 1914 la dorinta Principelui de Hohenzollern-Sigmaringen, pe numele sau complet Karl Eitel Friedrich Zephyrinus Ludwig von Hohenzollern-Sigmaringen. Roman de al nostru as zice.

Jos palaria pentru ceea ce a realizat pentru Romania. A obtinut independenta tarii, careia i-a si crescut imens prestigiul, a redresat economia si a pus bazele unei dinastii. A construit în muntii Carpati castelul Peles, care a ramas si acum una dintre cele mai vizitate atractii turistice ale tarii. In perioada sa au fost construite primele universitati, la Iasi, respectiv Bucuresti. Dupa razboiul ruso-turc, România a câstigat Dobrogea, iar Carol a ordonat ridicarea primului pod peste Dunare, între Fetesti  si Cernavoda, care sa lege noua provincie de restul tarii. Bravo lui. Dar, pentru ca exista un mare DAR, toate au fost facute pe sudoarea noastra a romanilor.

Ceea ce nu inteleg este cum dracu de statul roman a dat castelul Peles familiei regale si acum plateste chirie. Adica, este construit de noi, pe banii nostri si noi il dam la altii? Pe ca baza? Pentru simplul fapt ca a fost resedinta familiei regale? Pentru simplul fapt ca a fost confiscat de catre comunisti si tot ce au confiscat astia trebuie sa dam inapoi?

In felul asta ar trebui ca urmasii familiei Ceausescu sa revendice canalul Dunare – Marea Neagra. De ce nu ar face-o?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: