Criza, domne, criza

Va ajunge somajul la 10%. Cel putin asa se aude ca va fi media pe 2010. Pensiile vor scadea. Avem nevoie de 40 de miliarde de euro pentru a nu ramane fara caldura, electricitate sau drumuri. Cu toate acestea mall-urile sunt pline. Cand se pleaca din magazine cosurile sunt pline. Un exemplu?

Romanii au cumparat in ultimele doua luni ale anului trecut televizoare de ultima generatie (LCD si cu plasma) in valoare de aproape 60 de milioane de euro, aproape cat in primele sase luni ale anului, pe fondul scaderii preturilor si al achizitiilor mai mari facute de sarbatori. Adica ne plangem ca nu avem bani, ca nu cresc pensiile dar ne cumparam televizioare! De ce nu au crescut vanzarile la paine, la lapte sau la oua? Au crescut la televizoare. Si nu de oricare! La plasme si LCD-uri.

In total, anul trecut in Romania s-au vandut televizoare de 212 mil. euro, din care 32,6 mil. euro au fost platiti pe televizoare cu tub catodic, de generatie veche, iar 179,8 mil pe televizoare noi. 212 milioane de euro. Un televizor de asta nou costa peste 400 de euro. Cat traieste o familie cu 400 de euro? Va las pe voi sa raspundeti la intrebarea asta!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: