SUA vs Rusia. Sau invers?

Am citit azi un articol foarte interesant despre cat de buna a fost decizia Romaniei de a  permite Statelor Unite sa instaleze un scut la noi. Oare se supara Rusia pe noi sau nu? Pai cum dracu sa nu se supere? Tu nu te-ai supara daca ar veni cel mai mare dusman nedeclarat al tau si s-ar instala chiar in fata usii tale? Deloc, nu? Mi-a placut oricum ca Base al nostru a facut aceasta declaratie chiar in ziua in care se implinesc o multime de ani de la tratatul de la Yalta. Da, tratatul ala in care Rusia si celelalte puteri s-au inteles cu privire la impartirea lumii. Sau mai bne zis a acestei parti a lumii. Cica, conform cu acel tratat rusii au luat 90% din Romania si englezii 10%. Care 90 si care 10? care englezi, mai exact?

In fine, revenind la ce ne doare. Acum, dupa umila mea parere, s-a cam terminat cu neutralitatea, suntem politically corecti sau alte tampenii. Asta la vista baby! Acum suntem ori cu stelele americanilor ori cu secera si ciocanul rusesc. Sigur vor veni ceva masuri de la rusi. Gazul il cumparam oricum scump de la ei, cel mai scump din zona asta, deci cu asta nu prea au cum sa ne ciocaneasca. In 2007, rusii spuneau ca daca se amplaseaza acest scut pun si ei niste rachetute. Calcul simplu: Bucuresti – Moscova cu masina: 2594 de km. Bucuresti Washington: 7974 km. Oare de unde ajung mai repede bombele pe noi. Si chiar daca nu vor fi bombe fizice, ceva tot se va sparge in capul nostru.

„Din punct de vedere politic, al marii politici, povestea scutului ar putea fi o tema de meditatie si pentru Mircea Geoana. Propunerea oficiala a venit acum din SUA, insa palma a fost batuta in toamna, atunci cand a venit la Bucuresti vicepresedintele american Joe Biden. Atunci Traian Basescu a primit de fapt binecuvantarea Casei Albe pentru un nou mandat si exista informatii ca in campanie sprijinul american a fost pe cat de discret, pe atat de consistent. Oare alegerea lui Barack Obama, in pofida unui avantaj pe care liderul PSD il avea, teoretic, din perioada cat a fost ambasador in SUA, n-o fi avut o legatura cu atractia prea mare pe care Moscova o exercita asupra lui Mircea Geoana?”

Acum se intelege cum de statea Basescu asa linistit la anuntul rezultatelor partiale?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: