Iubim diferit

Vine Valentine’s. Si apoi vine si Dragobete. Oricare ar fi din ele, suna a dragoste, a iubire. Iubim diferit. La 20 de ani, la 30, 40 sau 50.

Ce inseamna dragostea la 14 ani? Primul sarut? Poate pentru generatia mea asta inseamna. Primul mers la film impreuna, de manuta. un suc, o ciocolata la cofetaria din colt. O mascota pe care o faci cadou, schimb de atentii atunci cand aniversezi o luna, a doua luna… . Scriam in oracole ca am cerut cuiva prietenia si ne-a refuzat. Prima persoana pe care am sarutat-o sau pe cine simpatizam.

20 de ani? Am intrat la facultate. Aniversarea de cateva luni s-a transformat pentru unii in aniversare de ani. Dragostea e altfel? Mergem la mare, la munte. Primele vacante impreuna. Dormit impreuna, pupici prin corturi, cabane. Poate chiar primele vizite la parinti. Ce iubim? Iubim prosteste? Iubim cu adevarat? Este un sentiment trecator? Asta e varsta la care simtim ca viata e a noastra. Incepem sa facem planuri, sa ne gandim la o viata impreuna.

30 de ani. Ups. Incepem sa ne lovim de viata. Servici. Copii. Cheltuieli. Cum iubim? Iubim fiecare clipa libera pe care o avem cu cea de langa noi. Iubim diminetile in care ne trezim si copiii sunt la bunici sau serile in care putem sa ne uitam la un film. Cei care nu avem copii? Iubim jumatatea de langa noi. Iubim sa gatim impreuna, sa jucam carti, sa impartim ce avem. Asteptam clipa cand vom fi parinti si trecem de partea cealalta.

40 de ani. Inca nu stiu, sincer. Ce cred eu ca iubim atunci? Cred ca iubim persoana de langa noi pentru ca ne-a suportat deja atatia ani. Oare cei care ajung sa nu aiba pe cineva pana atunci si la varsta asta se casatoresc cum iubesc? Iubesc ca si la 20? Ca si la 30? Ca si la 40? Toate adunate? Cate putin din fiecare? Habar nu am. Cum mai iubim la varsta asta? Cred ca iubim diferit dar la fel. De fiecare din noi, cei doi, tine ca dragostea sa nu se piarda, orice ar fi. Indiferent de problemele care apar, de dificultati, de criza. Cred ca resuim sa gasim ceva sa facem sa reaprindem flacara aia.

50 de ani? Asta chiar nu mai stiu.

Anunțuri

1 comentariu »

  1. rus said

    „O iubire moare cand e o alegere proasta” (Ortega Y.Gasset)

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: