Dan Petrescu

Nu sunt, nu am fost si nu voi fi niciodata sustinatorul artistilor din teren si de pe banca. Sportul e sport. Inseamna ceva. Inseamna demnitate, inseamna onoare. Diferenta dintre fotbal si rugby de exemplu este ca fotbalul este un sport de gentelmani jucat de tarani, iar rugby-ul este un sport de tarani jucat de gentelmani.

Am citit niste articole pe marile ziare online in care se scria despre caracterul naspa al lui Dan Petrescu. De acord cu ei. Si nu numai. Mai mult decat atat as face cursuri de bun simt cu buna cuviinta cu oamenii din sport. De la presedintele federatiei si ligii pana la ultimul antrenor. Da! CU TOTI!!!

De ce? Pentru ca pentru ca in Romania si nu numai sportul nu mai insemna sport. Sportul isneamna afacere. Pai mai nene: sa vinzi un jucator cu 90 de milioane de euro, s spui ca esti un super club si tu sa ai datorii e milioane de euro asta nu mai inseamna sport. Asta inseamna afacere, asta inseamna cu totul si cu totul altceva.

Dan Petrescu? Caracter naspa! De ce? Pentru ca era super dur cu jucatorii? Pentru ca avea tupeu sa conteste deciziile luate de arbitrii (romani sau straini)? Pentru ca era diferit! De asta avem nevoie! De altceva! In sportul nostru unde valoarea isi pierde valoarea secunda de secunda avem nevoie de altceva. Poate chiar de Dan Petrescu.

A plecat in Rusia! In liga a doua! Pentru bani? Poate! Poate a plecat pentru ca s-a saturat de tara asta! Da, a plecat in alta tara, spre est si nu spre vest. Eu sunt sigur ca in cativa ani va reusi sa faca din acea echipa ceea ce a facut cu Unirea Urziceni. De ce? Pentru ca atitudinea si mentalitatea pe care a avut-o au fost diferite de ceea ce se intampla in viata de zi cu zi in Romania.

Asta e diferenta! Vrem sa facem ceva? Trebuie sa facem altceva gandind altfel! Think outside the box… Dar despre asta, next time

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: