Viitorul suna bine?

Acum ceva timp (pe vremea in care criza era ceva inimaginabil) am dat peste o situatie care m-a lasat mut, pur si simplu. Lucram la o firma si un prieten m-a intrebat daca nu avem ceva joburi. Jucam fotbal impreuna, este ceva mai mic decat mine ca si varsta, vreo 6 ani. Am zis ca da si l-am invitat sa vina la noi la un interviu. Am vorbit cu Directorul de Resurse Umane si uite asa pokemonul meu (ca nu pot sa ii mai spun prieten) a venit la interviu. Avea interviu doar cu stimabila mea colega , dar trecand pe langa sala in care se aflau cei doi vad ca ceva nu este in regula si ma bag si eu. Pokemonul tocmai ii spunea colegei urmatoarele: vrea salar mare, vine la servici cand vrea (ca are facultate), in mai pleaca la mare si ar fi bine ca noi sa ne facem programul dupa al lui pentru ca invers nu se poate.

Va intreb pe voi ce reactie ati fi avut? Acum, in perioada de criza ma gandesc daca ar mai avea aceeasi atit6udine. Va intreb pe voi, daca pe vremea in care voi va angajati aveati o asemenea atutudine.

Haideti sa analizam putin. Pokemonul avea ceva de oferit atat de valoros care sa permita o asemenea atitudine? Era un simplu operator de date. Deci ma mir. De unde dracu atitudinea asta mai frate? De la faptul ca mama si tata ti-au dat totul pana acum si nu stii sa lupti pentru nimic? De la faptul ca la scoala nu te-a invatat nimeni ca valoarea se demonstreaza? Ai fost la scoala? Ai sapte ani de acasa?

Diferenta dintre generatii… Pacat de generatia asta de pokemoni pentru ca nu ii vad bine. Am prieteni de varsta mea, care la 30 de ani au schimbat joburi, au trecut de la o funcie la alta, s-au luptat pentru fiecare ban, s-au luptat pentru fiecare pozitie. Au muncit pe branci sa demonstreze ca in viata se poate orice cu conditia sa MUNCESTI. Si iata cum vine un dobitoc care cere salar, program preferential si mai mult pune si conditii… DE CE?

Pentru ca nu are sapte ani de acasa? Pentru ca la scoala au chiulit si au facut poze la profi cu telefonul? Pentru ca aveau o colega care era regina porno din romania (scuzati litera mica de la regina)? Pentru ca se schimba sistemul de invatamant de trei ori pe trimestru? Pentru ca nu stiu cine e Liviu Rebreannu? Pentru ca Gerge Enescu sau Tudor Gheorghe sunt mixati de DiGei in discoteci si asa au auzit de ei? Pentru ca Fratii Jderi nu merita sa ii citesti deoarce eexista google cu o multime de rezumate? Pentru ca isi permit sa sa mearga in clasa a doispea cu masina la bac? Pentru ca primesc bani de la parinti pentru o nota de 10 sau un examen luat cu 5 la facultate? Pentru ca vad la televizor ca poti sa iti bati parintii daca ridica vocea la tine sau nu iti dau bani de club? Pentru ca acum societatea uita ce inseamna cultura si pentru ca banu’ face omul?

Va las pe voi sa raspundeti daca puteti. Eu vreau sa spun doar ca Viitorul nu suna deloc bine…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: