Sportul si Romania…

Este pentru prima data in Romania cand o echipa de fotbal pierde si am auzit fraza „Jos palaria”. Asa si este. Ceea ce a reusit Dan Petrescu cu aceasta echipa este inimaginabil. Oare de ce nu pot si altii sa faca la fel? De ce nu putem sa vedem ceea ce este bine langa noi si sa invatam si sa aplicam. De ani de zile la Manchester United este un singur antrenor! Un singur antrenor! Noi de ce nu putem avea asa ceva? De ce nu inteleg patronii din Romania ca daca nu ai liniste la echipa nu ai nimic?

Echipa de handbal feminin a Romaniei! O echipa extraordinara care castiga Cupa Mondiala si castiga meci de meci la Campionatul Mondial din China! Stiai ca sunt fotbalisti din Romania care castiga intr-un an cat toata echipa Romaniei de handbal? Unde este fotbalul romanesc si unde este handbalul feminin romanesc? Si lista poate continua cu gimnastica, polo, scrima…

Fotbal? Patronii investesc si apoi asteapta castig imediat… Nu se poate asa ceva. Trebuie creata o mentalitate a jucatorului si abia apoi creata echipa de la care te poti astepta la rezultate. Va spun asta din prisma unui om care a facut sport si mai ales un om  care considera ca sportul iti schimba viata si felul de a vedea lucrurile. E pacat ca sportul a ajuns o afacere si si-a pierdut scopul lui principal, acela de a te face sa te simti bine.

In scoli nu se mai face sport… Echipele de tineret care pe vremuri jucau in deschiderea echipelor mari s-au desfiintat. Copiii prefera FIFA pe calculator decat sa faca sport in aer liber iar parintii nu au nimic de obiectat deoarece sunt mult prea ocupati sa faca bani.

Pana la urma ajungem la concluzia ca tot sistemul de invatamant este de vina pentru ceea ce se intampla cu sportul romanesc? Oare nu mai avem copii de valoare? Nu mai avem antrenori, profesori de valoare? Sau pus si simplu ajungem din nou la concluzia ca atat putem si ne lamentam cu scuza asta?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: