Legea lui OM… in Romania

Candva, cineva spunea ca exista “Legea lui Om: daca esti om cu mine, sunt om cu tine”. Traim intr-o societate in care se pune indeosebi accent pe angajat, pe performantele lui profesionale. Se pune accent pe abilitatile de leader sau manager . Traim intr-o societate in care fiecare organizatie incearca sa faca din angajatul pe care il are cel mai bun profesionist, astfel incat organizatia sa creasca. Se uita un singur lucru: OMUL. Profesionistii sunt in primul rând oameni! Pentru a reusi sa ajungem la un astfel de profesionist e nevoie de schimbare. Schimbarea atitudinii in primul rand. Schimbarea este mai usor de acceptat in cazul in care aduce ceva pozitiv in viata. Societatea din Romania ar trebui sa se focalizeze pe om, pe omul care este in spatele angajatului/profesionistului. In cazul in care omul va accepta schimbarea, atunci angajatul o va accepta cu siguranta iar organizatia, firma, societatea va creste.

Romania este o tara in care nu exista cultul muncii.

Acum ceva timp, pe vremea odiosului, la o renumita firma din Cluj a venit un neamt, strungar. A fost rugat sa faca 10 piese. Neamtul a reglat strungul, a facut piesele. Din 10 piese, 9 puteau fi trimise la export si una la import. A venit romanul nostru. Acelasi strung, aceeasi tema: 1 piesa pentru export si 9 pentru import. Te las pe tine sa tragi concluzia.

In Romania nu exista dorinta romanului de face ceva pe termen lung. Veti spune ca cel mai important este sa am ce manca azi si sa pot sa imi platesc ratele. Eu vin si va intreb de ce nu ne-am gandit acum ceva timp cand am inceput sa avem aceste rate la urmatorul aspect: ce ne facem daca se strica treaba. Ce se intampla in cazul in care nu mai am bani sau nu mai am atati bani sau imi pierd locul de munca? Cu asta trebuie sa incepem. Cu ce facem acasa, ca oameni.

Poate orice firma sa „bage” in noi o multime de cursuri de specializare, de training-uri, daca noi nu avem cei „7 ani de gandire” de acasa.

Legea lui OM…in Romania? Incearca sa oferi societatii si abia apoi sa ceri sau sa astepti sa ti se dea!

Anunțuri

1 comentariu »

  1. gaben.ro said

    bun venit in blogosfera, prietene!

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: